Onderwijs 

  Workshops -  Lezingen - Consultatie- Coaching

 

OPEN SPIRIT biedt onderwijs consultatie aan met de intentie scholen te ondersteunen in hun vermogen om het potentieel van leerlingen, leraren en de school als gemeenschap volledig te ontplooien. 

 

OPEN SPIRIT heeft 3 expertise gebieden:

 

Ten eerste op het gebied van de groep hooggevoelige en bewuste leerlingen. Veel van deze kinderen komen door eenvoudige misinterpratie terecht in ingewikkelde zorgtrajecten die niet nodig zouden zijn bij voldoende expertise binnen de school. Hun gedrag wordt verward oa met adhd, pdd en odd. 

 

Ten tweede op het gebied van het systemisch denken. Management, teamfunctioneren en leerlinggedrag hebben met elkaar te maken. Gedrag van leerlingen is vaak mede een signaal over wat elders in de organisatie speelt. Deze systemische kant te doorzien, geeft zeer effectieve handvaten.

Speciaal in 2018: Autenthiek leraarschap !

 

Ten derde ligt de expertise in het vermogen om de opvoedings visie van de school te doorzien. Hoewel er veel over gezegd en geschreven wordt, blijft de werkelijke essentie van de school vaak onderbelicht. 

Bouw je als school aan kennis en vaardigheden of leg je het accent in essentie op de emotionele weerbaarheid en flexibiliteit voor de wereld van morgen? Onderliggende keuzes bepalen de kwaliteit en de sfeer op school.

 

En verder: 

- Lezing of workshop passend bij jullie studiedag

- Authentiek leraarschap en de kracht van open communicatie

- Verbondenheid en veiligheid op school

 

 

De Dolfijnenschool (nw site in ontwikkeling)

Binnenkort gaan diverse onderwijs activiteiten plaatsvinden onder de naam van "De Dolfijnenschool".

Inspiratie voor de naam ‘De dolfijnenschool’ komt voort uit mijn ervaring van het zwemmen met dolfijnen in Hawaii.

Dolfijnen leven in groepen, vaak van gemiddelde klasgrootte (20-30). Hun aanwezigheid heeft mij geinspireerd tot een onderwijs visie die de kracht van community in kan zetten om kinderen en jongeren op te laten opgroeien in verbondenheid, verantwoordelijkheid en vreugde.  

De Dolfijnenschool werkt samen met andere organisaties en mensen in het onderwijs.

 

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen.